Back to top

Milloren lleugerament les dades COVID a Reus però continuen per sobre de la mitjana catalana

El risc de rebrot a la ciutat se situa en 1.342 punts mentre que a la resta del país, la xifra és de 835. Ara bé, la velocitat de transmissió s'acosta exponencialment a l'1 (ara es troba a l'1,07), el que vol dir que cada contagiat n'infecta de mitjana poc més d'un.

Fa temps que ens estem habituant a parlar d'índex de rebrot, d'Rt, d'incidència de contagis i de taxa de confirmats per cada 100.000 habitants. Són mesures que ajuden a entendre la magnitud que ha agafat el coronavirus a Catalunya i que ens obliguen a fer-ne un seguiment gairebé diari per constatar quina és la tendència. 

A Reus, després de dies amb un índex de rebrot elevadíssim, superant en alguns casos els 2.000 punts, ara la situació comença a remetre. Si fa dues setmanes la mitjana d'índex de rebrot es va situar per sobre dels 1.800 punts, aquesta passada setmana, segons les dades del departament de Salut al portal DadesCovid, se situa en 1.342. La xifra continua molt per sobre de la mitjana catalana, però la corba descendeix amb la mateixa velocitat que ho està fent a la resta del país

La reducció important de l'Rt

La velocitat de transmissió del virus, o Rt, mostra el comportament de la pandèmia a la societat i la seva propagació. Si l'Rt és inferior a 1, els contagis del virus estan remetent. En canvi, si superen l'1, la pandèmia continua expandint-se. Doncs bé, després de setmanes amb una Rt superior a l'1,8, aquesta setmana es troba ja molt a prop de l'1, concretament a l'1,07

A la ciutat de Reus amb dades de dijous, hi ha 62 persones ingressades a l'Hospital Sant Joan, 14 dels quals a l'UCI. S'haurien registrat dues defuncions. 

Paraules clau:

Notícies relacionades