Back to top

Millores a la xarxa elèctrica del Baix Camp per protegir les aus

Endesa fa una inversió de 33.000 euros a la millora de les diferents torres elèctriques amb elements de protecció com fundes aïllants

Endesa, ha adequat sis línies elèctriques diferents al Baix Camp, amb l’objectiu de preservar espècies d’aus protegides i amenaçades. L’actuació, que ha suposat una inversió de gairebé 33.000 euros, ha consistit amb la reforma de 12 suports repartits entre els municipis Botarell, la Selva del Camp, Mont-roig del Camp, Montbrió del Camp i l’Alcover, aquest últim pertanyent a la comarca veïna de l’Alt Camp.

La reforma ha consistit a instal·lar a les torres elèctriques diferents elements de protecció, com fundes aïllants, just abans i després de la cadena d’aïlladors per tal de redueixen el risc elèctric en el moment en què una au aterra en un suport o n’aixeca el vol, ja que a l’estendre les ales hi pot haver contacte amb un cable i produir-se un arc elèctric.

Inversions a la demarcació de Tarragona

Només a la demarcació de Tarragona, Endesa va invertir l’any passat més de 732.000 euros en adequar 222 suports repartits entre totes les seves comarques. Al Baix Camp es va actuar en 12 torres, amb una inversió de gairebé 40.000 euros. Aquesta iniciativa, redueix, d’una banda, el risc elèctric per als ocells i, de l’altra, millora la qualitat, ja que sovint qualsevol incident amb l’avifauna comporta una interrupció en el subministrament.

Municipis beneficiats 

Tot i que els treballs s’han executat en cinc termes municipals diferents, a l’estar les sis línies enllaçades comporten una millora en les instal·lacions i beneficien a l’Albiol, l’Aleixar, Almoster, les Borges del Camp, Cambrils, Castellvell del  Camp, Maspujols, Mont-roig del Camp, Montbrió del Camp, Riudecols, Riudoms, la Selva del Camp, Vilanova d’Escornalbou i  Vilaplana. També repercuteix a Alcover i Mont-ral, a la veïna comarca de l’Alt Camp.

Paraules clau:

Notícies relacionades