Back to top

Millores en el transport urbà als polígons industrials

La Jornada Catalana de la Mobilitat 2022 assoleix més de 350 inscrits

La mancança, i conseqüent necessitat, de transport públic als polígons industrials ha estat el tema tractat a la Jornada Catalana de la Mobilitat 2022 celebrada a la ciutat de Reus. Aquestes zones amb un important impacte econòmic moltes vegades necessiten una bona comunicació, ja que es troben situades als afores del nuclis urbans o en ubicacions interurbanes.

Les empreses que s'ubiquen en aquests complexos presenten uns horaris de treball molt variats, per la qual cosa l'agenda horària és una de les més difícils de quadrar a l'hora d'establir línies de transport públic. Per tal de tirar endavant les propostes i iniciatives és imprescindible la col·laboració de les empreses, institucions locals i d'àmbit català, sindicats i treballadors. S'ha d'aconseguir creuar sinergies i oferir una flexibilitat horària per quadrar les corbes de demanda.

La sostenibilitat, la digitalització i la descarbonització són els reclams de les ponències que s'han dut a terme a la jornada, la qual ha acollit més de 350 inscrits. Actualment, l'ús del vehicle privat és majoritari i s'ha de posar punt final a aquest costum.

roda de premsa jornada mobilitat

Zona de baixes emissions i tren-tram a Reus

Tot plegat, en un dia en què també s'ha licitat la redacció del projecte de la zona de baixes emissions a la ciutat de Reus i en què Isidre Gavín, secretari de Territori i Mobilitat, ha reiterat el compromís que el tren-tram "creuarà" el municipi. Quant a calendari, es preveu que aquest 2022 se sol·liciti un primer paquet d'obres del projecte que connectarà alguns dels nuclis urbans del Camp de Tarragona.

Paraules clau:

Notícies relacionades