Back to top

Miró s'interessa pel Centre d'Interpretació del Vermut

El futur Centre d'Interpretació del Vermut compta amb la col·laboració de Vermuts Miró en l'elaboració del projecte. La idea la va fer pública la Cambra de Comerç de Reus a principis d'any. Es tracta d'un equipament que ocuparà la Llotja i que s'inspira en el museu que la cervesa Guinness té a Dublín. En aquest sentit, es voldrà transmetre al visitant tot el que implica l'elaboració del vermut. Encara sense projecte redactat ni calendari, la Cambra treballa per obrir-lo durant l'any vinent.
La Llotja de Reus a dia d'avui

El Centre d'Interpretació del Vermut que, durant el 2018 hauria d'ocupar l'espai de la Llotja, compta amb la participació de Vermuts Miró en l'elaboració de la proposta. Hores d'ara s'està redactant el projecte, que encara no està tancat, però en aquest procés, la Cambra de Comerç, impulsora de la iniciativa, ha recorregut a l'assessorament de Vermuts Miró. 'Des de l'inici se'ns va demanar l'opinió sobre la possible creació d'un espai dedicat a la interpretació del vermut centrat en el vermut de Reus', explica Carles Prats, director de Vermuts Miró.

La Cambra va posar sobre la taula, a començament d'any, que malgrat que el projecte neix a l'ens, confien a comptar amb la col·laboració de l'Ajuntament de Reus i, també, d'algun privat que pugui interessar-s'hi. En aquest sentit, el president de la Cambra, Isaac Sanromà, admetia en una entrevista a la revista del Col·legi d'Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d'Edificacions de Tarragona, que Vermuts Miró pot jugar-hi un paper important, malgrat que no tanquen la porta a altres operadors. 'Hi estem interessats, però encara no hi ha res fet, és una idea de la Cambra a la qual es poden sumar altres actors; de moment estem en la fase d'ajudar en l'elaboració del projecte, falta que es concreti el projecte final i el projecte econòmic'.

La Cambra de Comerç de Reus va anunciar, el passat mes de gener, que havia adquirit l'espai de la Llotja, de mil metres quadrats en dos nivells, a la Fundació La Pedrera. Feia anys que la institució anava darrere la compra d'aquesta instal·lació i, a principis d'any, es va saber que tenia un objectiu concret: convertir-ho en un Centre d'Interpretació del Vermut. L'objectiu és convertir-lo en un espai multifuncional, que pugui allotjar conferències o actes de qualsevol característica, però amb un buc insigne: un museu del mateix model que el que la cervesa Guinness té a Dublín. Es tracta d'un projecte que vol explicar com es fa el vermut i acabar amb una degustació en un espai que restaria obert al públic. Amb el projecte encara en redacció i, per tant, sense calendari, la Cambra treballa amb la idea d'obrir durant el 2018.

Paraules clau: