Back to top

'Misericòrdia: De Reus al Cel' fa els darrers retocs

La Prioral de Sant Pere pren protagonisme aquesta nit amb l'espectacle de Misericòrdia, de Reus al Cel, a càrrec de l'Orfeó Reusenc. Per tercer any consecutiu, un centenar de persones faran possible un muntatge escènic en què s'explica l’aparició de la Mare de Déu de Misericòrdia a la pastoreta Isabel Besora. Ahir a la nit va tenir lloc l'assaig general perquè tot surti com està previst.
prioral

La calor que es viu dins de la Prioral de Sant Pere no és un impediment perquè prop d'un centenar de persones s'involucrin al màxim per tenir-ho tot llest per l'estrena de l'espectacle 'Misericòrdia: de Reus al Cel'. Es tracta de la tercera edició d'un muntatge escènic que mescla música, dansa i teatre, tres de les disciplines que engloba l'Orfeó Reusenc, l'entitat darrere d'aquesta iniciativa. Albert Bermúdez, president de l'Orfeó, explica que el conjunt de l'entitat prepara aquest espectacle des de la primavera.

Pel que fa a la música, és una peça cabdal del conjunt de l'obra. Entre les complicacions que existeixen, una de les principals és composar respectant les sonoritats originals i adaptar-les als nous temps, tal com detalla Albert Galcerà, director musical de l'espectacle.

La Prioral de Sant Pere s'omplirà aquest divendres per reviure la llegenda de l’Aparició de la Mare de Déu de Misericòrdia a la humil pastora Isabel Basora. Amb aquest espectacle, l’Orfeó Reusenc proposa reviure, des d’una visió actual, els fets d’aquell 25 de setembre de 1592.