Back to top

El misteri i el terror s'apoderen de Pratdip

Cinquena edició del Pratdip Llegendari, un esdeveniment on petits i grans han pogut retrocedir en el temps per conèixer la figura del dip i una de les èpoques més fosques del municipi.
pratdip llegendari

El misteri i la por han tornat a regnar en la cinquena edició del Pratdip Llegendari. Un esdeveniment en què el poble ha retrocedit fins el segle XVIII per reviure un dels episodis més foscos de la seva història amb el dip com a protagonista. I és que aquesta figura llegendària ha estat ben present en tots carrers del municipi, amb una exposició i una cercavila.

El castell i l'església han estat els dos escenaris principals on s'ha teatralitzat l'obra 'L'onofre de dip', una de les històries més conegudes sobre aquest ésser terrorífic.

"La llegenda està extreta d'un llibre de Joan Perucho, 'Les històries naturals'. Ell va crear la figura de l'onofre, que estava relacionada amb la figura del dip, ja coneguda", explica Carles Pitarch, de Juandesafinado Produccions.

Pratdip Llegendari també es caracteritza per comptar amb un mercat d'artesania. Aquest també ha recreat l'època llegendària amb els vestits i els expositors, amb ofertes gastronòmiques de proximitat, productes fets a mà o tallers per als més petits. Aquests també han tingut el seu espai al poble, amb diverses activitats lúdiques allunyades del terror. "Disposem de contacontes i espectacles per als nens perquè es pugui gaudir de Pratdip en família", afegeix una de les organitzadores, Sílvia Marlès.

Una edició que ha comptat amb més d'una vintena de voluntaris en la organització d'un cap de setmana sota l'atenta mirada del dip.

Paraules clau: