Back to top

Mobilitzacions per commemorar l'1-O

Aquest dimarts se celebren arreu del territori diversos actes per recordar el referèndum d'autodeterminació del 2017 celebrat a Catalunya i condemnar la violència policial, així com la deriva de la justícia espanyola en els darrers anys.
urna

El segon aniversari de l'1-O es viurà al territori amb diverses mobilitzacions. 

A les 18.00 h, Reus retira plaques franquistes

Plaques

A les 18.00 h, l'organització Endavant ha convocat a la ciutadania al Casal Despertaferro per tornar a fer una marxa de retirada de plaques franquistes. En motiu de la Diada Nacional de Catalunya ja se'n va organitzar una. La idea és concentrar aquest tipus d'actes aprofitant efemèrides concretes. 

A les 20.00 h, manifestació al Mercadal

ReusMercadal

Reus per la Independència, Omnium Cultural i l'ANC han convocat, també per aquest dimarts, una concentració a la plaça del Mercadal. Amb el lema "Acabem el que vam començar, guanyem la independència", s'espera una assistència massiva tenint en compte les darreres mobilitzacions a la capital del Baix Camp. 

Manifest a Cambrils 

Cambrils

A Cambrils, a partir de les 19.00 h, la Taula per la Llibertat ha convocat la ciutadania per llegir un manifest a la plaça de l'1 d'octubre. També s'espera que es recullin signatures per presentar-les al consistori aquesta mateixa setmana. 

Mont-roig i el record del dia més negre

Mont-roig

L'ANC i els Avis i Àvies per la Llibertat han convocat a Mont-roig del Camp una marxa de torxes des de la plaça Joan Miró. La manifestació té un component solidari a favor de les persones encausades del municipi, a qui se'ls sol·licita una fiança de 13.300 euros. De fet, es vendran les torxes a un preu de 4 euros per començar a captar fons. El cap de setmana també hi haurà diversos actes:

Mont-roig

Paraules clau:

Notícies relacionades