Back to top

Sense moció de censura, per ara

L'oposició no presentarà cap moció de censura divendres vinent. El dia 12 de maig s'acaba el termini encetat amb la qüestió de confiança a la qual es va sotmetre Carles Pellicer.
Imatge de recurs del plenari municipal

Ciutadans va llençar la proposta d'oferir l'alcaldia al PSC amb el suport de la CUP, veient els socialistes com una candidatura de consens. Els cupaires, en canvi, consideren que els correspon a ells dirigir l'alternativa de govern. Les discrepàncies faran que, divendres, no hi hagi moció de censura, però cap grup polític descarta la possibilitat de tornar-ne a parlar en el futur.

Divendres acaba el termini perquè l'oposició presenti una moció de censura, i aquest termini s'esgotarà sense cap proposta de govern alternatiu. Ciutadans va posar, sobre la taula, una proposta, que ells i CUP donessin l'alcaldia a un candidat de consens, és a dir, al PSC, per tal de desbancar Pellicer; si no ara, potser en un futur pròxim.

Aquesta oferta, però, no l'ha vist amb bons ulls la CUP. Per una banda, recorden que són la principal força d'oposició i que, per tant, els correspon a ells la vara d'alcalde. Per altra banda, però, tornen la pilota als de Sánchez. Si Ciutadans els demanava que fessin un pas al costat per donar suport al PSC, els cupaires els repten a fer ells el sacrifici i votar a favor dels independentistes. Enmig de tot plegat, el Partit Socialista, que lamenta que no hagin fructificat els contactes d'aquest darrer mes, però no tanca la porta a reprendre les converses en els pròxims mesos.

El Partit Popular també hi ha dit la seva. Sebastià Domènech sí que veu poc probable que el mandat acabi amb un equip de govern diferent de l'actual. Amb tot, veu els contactes que hi ha hagut les darreres setmanes com una oportunitat per cohesionar la tasca d'oposició. Cal recordar que tot plegat ve arran de la negativa que van rebre els pressupostos municipals. Pellicer va convocar, divendres vinent farà un mes, una qüestió de confiança vinculada als comptes que no va prosperar. El dia 12, però, si no hi ha cap moció de censura, pressupostos i alcalde queden aprovats i revalidat respectivament. La jugada, a més, també ha servit per impedir que Esquerra Republicana i Ara Reus participin en una moció de censura en el pròxim mig any, una possibilitat que la CUP no amaga que era la seva preferencial i que, per part seva, seguiran explorant.

Paraules clau:

Notícies relacionades