Back to top

El model de revisió del POUM dinamitza el debat polític

Continuar amb modificacions puntuals o redactar una nova planificació urbanística. Aquest és el debat que enfronta ara l'equip de govern de Cambrils, partidari de mantenir el document vigent, i la resta de grups municipals, defensors en general de la redacció d'un nou POUM. L'actual pla data del 2006 i la llei limita la seva validesa
La façana de l'Ajuntament de Cambrils

La vida política de Cambrils agafa dinamisme amb la qüestió del POUM. Si bé l'equip de govern ha mostrat en repetides ocasions la seva voluntat d'estudiar canvis, es nega rotundament a redactar un nou planejament urbanístic i prefereix concentrar-se en modificacions i revisions puntuals del document. "Tenim a sobre la taula una revisió del POUM, que estem valorant", assegurava l'alcaldessa, Camí Mendoza, durant la conferència sobre l'estat de la ciutat.

Modifiacions especials com l'última que va aprovar l'Ajuntament en la sessió plenària del febrer, i que prohibeix durant un any la instal·lació de clubs cannàbics al municipi mentre es concreta una regulació al respecte.

En aquest sentit, els grups de l'Assemblea de Cambrils, Ciutadans i Nou Moviment Ciutadà critiquen el sistema de actuacions puntuals i demanen consens per un nou marc normatiu. "Podríem posar-nos tots d'acord per a fer un document que s'acondicioni a la situació actual", reclama el portaveu de l'Assemblea de Cambrils, Iván Sanz. "S'ha de fer un nou POUM perquè aquesta es la desena o l'onzena vegada que es fa una modificació", assenyala el portaveu de Ciutadans a l'Ajuntament de Cambrils, Imanol Rico. "Seria convenient crear una comissió que comencés a ficar sobre la taula els punts del POUM que es poguessin millorar de cara a una modificació complexa", remarca el portaveu del Nou Moviment Ciutadà, Oliver Klein.

Per la seva part, el Partit Popular defensa que el document actual està desfasat i opta per treballar-ne un de nou mentre es continua amb les modificacions puntuals. Tot i això considera que a nivell polític no existeixen les condicions necessàries per a portar-ho a terme. "Per plantejar aquesta renovació de la planificació urbanística calen dues coses que actualment no es donen: unitat política dins l'equip de govern i tenir clars quins són els objectius a seguir", manifesta el portaveu del PP a l'Ajuntament de Cambrils, David Chatelain.

El planejament urbanístic actual de Cambrils data del 2006. Fins ara, les modificacions més significatives que se n'han fet són la que ha de permetre la construcció de l'hotel d'El Pòsit i la de la conversió de l'edifici de l'hotel d'El Dorado .

Paraules clau: