Back to top

Mohamed Said Badaoui: "Continuaré lluitant per poder tornar a casa"

Parlem amb l'activista reusenc de la seva expulsió del país, que suposa la prohibició de tornar a l'Estat durant 10 anys, una prohibició que també es fa extensiva a tot l'espai Schengen. Assegura, però que no es resignarà a acceptar la decisió sense lluitar.

Mohamed Said Badaoui ja és al Marroc. L'activista reusenc va ser deportat el passat dissabte, de matinada, al Marroc. Una situació que tanca els 30 dies que ha estat reclòs al CIE de la Zona Franca i els més de dos mesos d'incertesa per una possible detenció des que les autoritats espanyoles li havien denegat la nacionalitat i li havien obert un expedient d'expulsió per presumptament haver-se radicalitzat. Un posicionament que Badaoui i diverses entitats han desmentit des del primer moment.

Badaoui explica que l'expulsió es va dur a terme de nit i sense previ avís per evitar qualsevol mena de mobilització. Va ser traslladat fins a l'aeroport Adolfo Suárez de Madrid, on el Ministeri d'Interior havia preparat un vol per ell i Amarouch Azbir, que els ha dut directament a Casablanca, al Marroc.

Badaoui fa més de 30 anys que viu a Catalunya i sempre ha estat molt actiu socialment. De fet, és president de l'Associació per la Defensa dels Drets de la Comunitat Musulmana i apunta que aquest, el del seu compromís social i polític, ha estat el principal motiu de persecució contra la seva persona. Ara, la seva dona i els seus fills es reuniran amb ell al Marroc, on més enllà de la família directa, no tenen cap mena de xarxa.

L'expulsió del país suposa la prohibició de tornar a l'Estat durant 10 anys, una prohibició que també es fa extensiva a tot l'espai Schengen. Assegura, però que no es resignarà a acceptar la decisió sense lluitar. Presentarà una denúncia contra l'actuació del mateix Ministeri de l'Interior i la Policia Nacional i, en cas de no funcionar, recórrer la decisió davant del Tribunal Europeu dels Drets Humans a Estrasburg.

La deportació ja ha provocat reaccions: aquest dimarts està prevista una concentració davant la subdelegació del govern espanyol a Tarragona i dimecres a Reus.

Paraules clau:

Notícies relacionades