Back to top

Mohamed Said Badaoui: "És una situació molt injusta" | ENTREVISTA

L'activista reusenc afirma que ningú ha presentat cap prova que demostri la seva suposada radicalització

Mohamed Said Badaoui està reclòs al Centre d'Internament d'Estrangers (CIE) de la Zona Franca de Barcelona des de divendres passat a l'espera que s'aclareixi el seu procés d'expulsió del país. Al Notícies de Canal Reus hem pogut conversar amb ell telefònicament

Com és el seu dia al CIE?

Said Badaoui ha explicat a Canal Reus que la vida al CIE és molt rutinària, que no és una presó, però "no deixa de ser un centre d'internament i no tens la llibertat que voldries". S'aixequen al voltant de les 9.00 h, esmorzen i després poden accedir al pati o al menjador, on hi ha una televisió. Dinen i, quan acaben, tornen a les habitacions fins a les 17.00 h. A partir de llavors tornen a tenir accés al pati i al menjador i al voltant de les 21.00 h sopem. Quan acaben de sopar, tornen a les habitacions i no en poden sortir fins l'endemà.

Tenen la possibilitat d'estar connectats amb un telèfon, això sí, sense internet i sense càmera. També poden rebre visites.

Com va ser la seva detenció?

La Policia Nacional va detenir l'activista el dimarts a la tarda a Reus i se'l van emportar cap a Barcelona, on va passar la nit. L'endemà al matí, el van traslladar amb cotxe fins a Madrid.

Segons explica Badaoui, tot apuntava que dijous al matí el portarien fins a l'aeroport de Barajas, però a últim moment, li van comunicar que, a causa d'un error informàtic, no podien abandonar el país. Per sorpresa, a la tarda van tornar cap a Catalunya, on va ser traslladat al jutjat de Reus.

Què podria passar si és expulsat al Marroc?

"Això és una incertesa en aquests moments" respon Badaoui, però afegeix que si l'arriben a expulsar del país espera que la persecució no arribi fins al Marroc, perquè segons el que digui l'informe policial, se'l podria seguir perseguint en el seu país d'origen.

"Ni una prova"

Afirma que en cap moment s'ha aportat cap prova, ni per part de la Policia ni de les persones que l'acusen de ser un radical perillós i un salafista que demostri aquestes afirmacions.

Imatges de la seva filla per atacar-lo

A les xarxes socials ha circulat una fotografia de Said Badaoui amb la seva filla i per acusar-lo de salafista i d'atemptar contra els drets i llibertats de les dones. Badaoui assegura que aquesta mena de comportaments li semblen "molt indignants" i que "mai s'hauria d'utilitzar la fotografia d'una menor per criminalitzar el seu pare" i que "és d'un nivell molt baix per part de l'extrema dreta tant catalana com espanyola que l'han utilitzat".

És optimista?

Malgrat la situació de tot plegat, el Badaoui assegura que es mostra optimista, però afronten el tema amb molta incertesa perquè la decisió d'un jutge port variar molt, ja que, per exemple, Amarouch Azbir, un cas molt semblant al seu, va quedar en llibertat el passat dissabte. 

D'altra banda, està molt agraït amb tot el suport que ha rebut a Reus i a la resta del país.

Paraules clau:

Notícies relacionades