Back to top

'Moi non plus', la unió entre Gainsbourg i Dalí

El periodista montbrionenc Pere Francesch presenta el seu primer llibre sobre la relació, fins ara desconeguda, entre el cantant francès Serge Gainsbourg i el pintor català Salvador Dalí. El dia 31 de gener a les 19.30 h presentarà el llibre al Centre de Lectura de Reus.
Pere francesch

Gainsbourg VS Dalí

Serge Gainsbourg, Salvador Dalí i Montbrió del Camp són tres conceptes que a primer cop de vista semblen no tenir cap relació, però que en realitat en tenen i molta. El causant que això sigui així? El periodista, i ara també escriptor, montbrionenc Pere Francesch.

A través de la crònica periodística

'Gainsbourg i Dalí moi non plus' és el títol del llibre que Francesch, a través de la crònica periodística, converteix la seva fascinació pel cantant parisenc en un relat complet i un descobriment sobre la relació entre els dos personatges.

Pere francesch

Una relació, fins ara, desconeguda

I és que Francesch assegura que són molts els factors que el van unir a Gainsbourg. És per això, que necessitava un ganxo per poder explicar la seva història. La relació, gairebé desconeguda, entre el cantant parisenc: Gainsbourg, i el pintor figuerenc: Dalí va ser el fil conductor perfecte per plasmar-ho en un llibre. La comparació de les dues vides dels artistes, i la manera que va afectar la relació en les seves creacions és l'epicentre del llibre.

Pere francesch

'Moi non plus', el nexe entre els dos artistes

De fet, el periodista utilitza l'adverbi 'moi non plus' com a títol de l'obra. Una frase que els dos artistes l'han utilitzat per a alguna de les seves creacions. En el cas del cantant francès per a una de les seves cançons més famoses: 'Je t'aime, moi non plus', mentre que el pintor català la va fer servir per una conferència als anys 50 quan parlava del seu rival Pablo Picasso: 'Picasso és comunista, moi non plus'.

Gainsbourg i Dalí sense màscara

Així doncs, un llibre que ha servit per descobrir una relació poc coneguda entre el cantant i el pintor, i també per conèixer el vessant més íntim i personal dels dos artistes.

canalreus a telegram

 

 

Paraules clau: