Back to top

El Moll de Costa del Port de Tarragona acull tres exposicions de fotografia

‘Expressions. Homenatge a la Dona’, ‘Vent de Dalt o aprendre a navegar' i “Telos” són les mostres fotogràfiques que es podran visitar aquest cap de setmana al Moll de Costa del Port de Tarragona. A banda, el nou Museu del Port obrirà portes a final d’any amb diverses propostes interactives

El Moll de Costa, un entorn marítim privilegiat dins de la ciutat, permet contemplar tres itineraris expositius reoberts després de la pandèmia. Es pot transitar per l’espai expositiu del Tinglado 1, vora la mar, per gaudir de les mostres ‘Expressions. Homenatge a la Dona’ de Carmen Valverde i ‘Vent de Dalt. Escuela de Marineria del Nàutic de Tarragona’ impulsada pel Museu del Port mentre que al Refugi 1 es pot veure la mostra de ‘Telos’ de Carme Porta.

L’entrada a tots els recintes és lliure. L’horari expositiu és de dimarts a dissabte de 10 a 13 hores i de 17 a 20 hores. Diumenges i festius d’11 a 14 hores i dilluns és tancat.

‘Expressions. Homenatge a la dona’

Les exposicions es poden visitar fins al 31 d’agost. ‘Expressions. Homenatge a la dona’ de la terrassenca Carmen Valverde, que acull del Tinglado 1, compila el projecte de fer un homenatge a les dones.

Una iniciativa que reuneix setze retrats de gran format en el qual diferents dones mostren expressions i estats mentals i emocionals. A través d’aquesta col·lecció es vol transmetre a l’espectador, de forma frontal i directa, les emocions i sentiments de les dones. Plasma sobre l’obra la gran riquesa expressiva femenina, potenciada pel format del quadre i la potència dels colors usats.

‘Vent de Dalt o aprendre a navegar. Escuela de Marineria del Nàutic de Tarragona’

En el mateix espai, l’exposició ‘Vent de Dalt o aprendre a navegar. Escuela de Marineria del Nàutic de Tarragona’, forma part de la celebració del centenari del naixement de Tomás Forteza Segura. La mostra és organitzada pel Museu del Port de Tarragona, amb el suport de Tomàs Forteza Antonio, del Reial Club Nàutic de Tarragona. Els anys seixanta del segle passat, el Club Nàutic de Tarragona té una nova activitat vinculada amb la formació d’aprenents de mariners.

L’Escuela de Marinería del Club Nàutic de Tarragona, passà a ser escola de formació, més enllà d’atorgar el títol de patró d’embarcacions esportives i fou la primera escola nàutica i esportiva de l’Estat.

Fomentava les activitats esportives en embarcacions de vela de regates i formava a aprenents de mariners en diferents categories i edats a més d’incorporar la participació de les noies.

'Telos'

I, al Refugi 1, en l’exposició “Telos”, de Carme Porta, s’explora la representació de la natura a través d’un diàleg entre el visible i invisible.

El seu objectiu parteix de l’observació directa de la natura i de la memòria com aquella experiència personal, que es desplaça de manera constant i sorprenent a través del laberint de la vida.

“Telos”, en el món grec, apel·la a la màxima virtut, això és un procés en continu estat de canvi que implica prendre decisions a cada instant i donar resposta al que volem ser i què volem dir.

PortAutors 2020

El Teatret del Serrallo ha esdevingut des de fa anys un espai de referència per al territori, atès que uneix l’emblemàtic equipament amb una programació acurada, diversa i que ha sabut compaginar amb força èxit les activitats pròpies amb una línia de coorganització amb entitats, agents culturals, empreses i moviments associatius.

D’entre la programació pròpia hi ha el certament PortAutors, una mostra artística musical que enguany arriba a la tercera edició en la cerca de les veus de més talent.

El seu objectiu és descobrir el talent del nostre territori i donar a conèixer el seu potencial artístic. En aquests dos anys ha esdevingut la mostra de referència per als nous i noves talents i ha superat amb escreix les expectatives per la qualitat participativa.

El certamen està obert a persones majors d’edat que no tinguin cap contracte discogràfic en vigor i les bases del concurs es poden consultar a la convocatòria del PortAutors 2020 (ja.cat/Bases2020PortAutors), i a totes les xarxes socials, tant de PortAutors (facebook i instagram) com del Teatret del Serrallo (facebook, instagram i twitter) així com a la pàgina web del Port de Tarragona, el ‘Teatret en marxa’.

Les inscripcions estaran obertes fins al 15 de setembre. Totes les activitats són en el marc de la commemoració del 150 aniversari de la Junta d’Obres del Port de Tarragona.

Fem història amb el Museu

El nou Museu del Port obrirà portes a final d’any, després de la fase actual de rehabilitació integral, i en aquests mesos repensa com manté la seva relació amb la ciutadania realitzant un seguit de propostes força reeixides.

Una de les iniciatives és el MPT a casa, on us porta la col·lecció del Museu a casa. Es pot descobrir el seu fons a les xarxes socials, les imatges que formen part de la nostra història i els vídeos de les activitats que s’han compartit amb vosaltres, seguint el perfil a Twitter @museuporttgna I també es repensa la manera d’acostar-se al públic amb la iniciativa 'Fem memòria...' , una secció en la qual cal la col·laboració del públic.

El Museu disposa d'un arxiu de fotografies històriques i vol completar la informació gràcies a les vivències i coneixements de les persones del territori. La informació es facilitarà al Facebook del Museu els dilluns i els divendres per recuperar entre tots la història del nostre Port i de la ciutat.

Paraules clau:

Notícies relacionades