Back to top

Molt més que garrotins a l'escola Rosa Sensat

ELENA PEDROLA

Picar de mans, la guitarra a punt, i ja està tot llest per començar. Cada dimarts la música i els garrotins es converteixen en protagonistes a l’escola Rosa Sensat.

Durant el tercer trimestre, el músic Xavier Ciurans ha visitat l’escola un cop per setmana per ensenyar a alguns nens i nenes de 4t, 5è i 6è de primària com cantar i crear aquest estil musical.

Entre els alumnes participants al taller han creat les lletres i rimes adaptades a cadascú, els diferents ritmes de les cançons i la posada en escena. Però aquest no només és un taller per aprendre a cantar i a ballar.

Els alumnes hi adquireixen valors tan importants com són la cooperació i el treball en equip. A més, Xavier Ciurans assegura que el català esdevé una eina de diversió entre nens i nenes que només l’utilitzen a l’escola, adquirint altres nivells d’ús.

La iniciativa va néixer a partir de les audicions que Xavier Ciurans feia a l’escola per final de curs amb el seu centre de música Aula de Sons des del 2012. Pels joves cantants de garrotins, aquest ha estat un taller molt diferent al què estan acostumats a fer a l’escola.

El resultat final l’ensenyaran als nens i nenes de tota l’escola el proper 19 de juny al festival de final de curs.