Back to top

Molts usuaris de patinets elèctrics desconeixen la normativa

No seguir la regulació pot comportar sancions per part de la Guàrdia Urbana. De moment, ja s'han aixecat tres actes.
Patinet elèctric

Patinets elèctrics circulant per les voreres, sense casc i sobrepassant la velocitat límit. Tot això es pot observar dues setmanes després d'haver-se aprovat els canvis a l'ordenança de civisme a la qual es regula l'ús d'aquest vehicle pels carrers de la ciutat.

Què diu la norma?

La nova norma obliga els patinets elèctrics a circular pels carrils bici, carrils autoritzats i per les vies 30, quedant totalment prohibit circular per les voreres. A més, només una persona pot circular amb el patinet. Unes normes que no tothom coneix, especialment gran part dels usuaris que circulen habitualment pels carrers de Reus.

Patinets circulant pel passeig Prim de Reus

La majoria no segueixen les normes

"No coneixo molt les normes i tampoc les segueixo"

 

"Normalment passo pel carril bici però si no és possible doncs vaig per la vorera"

 

"Ens hem de posar protecció i si anem pel carrer, hem d'anar amb molta cura"

 

Tres actes aixecades al 2019

El desconeixement de la regulació ja ha propiciat que aquest 2019 la Guàrdia Urbana hagi aixecat tres actes a usuaris de patinet elèctric. Amb l'objectiu de regular-ne l'ús, el consistori ha posat en marxa des de fa uns mesos un seguit de campanyes informatives, especialment als instituts. També s'ha especificat millor l'ordenança de civisme on es recullen els supòsits que afecten al patinet elèctric i derivats.

 

canalreus a telegram

Paraules clau:

Notícies relacionades