Back to top

Molts vianants no respecten el semàfor de la Raval de Jesús

Els veïns i comerciants del Raval de Jesús expressen les seves queixes sobre el primer semàfor del Tomb de Ravals. Tot i ser positiu per reduir els embussos de la zona, molts vianants no el respecten i creuen el pas de zebra en vermell.
Semàfor Raval de Jesús

Mesos després d'entrar en funcionament el semàfor de la Raval de Jesús, els embussos que normalment s'hi produïen s'han reduit. Alguns veïns dels carrers del Vent i de Jesús veuen de manera positiva aquest canvi tot i que afirmen que molts vianants no respecten el semàfor.

El semàfor està vinculat a una càmera de detecció de cues que regula el pas de vehicles en funció de la densitat de trànsit que es detecti en cada moment. Per això, els vianants que volen creuar han de prémer el botó i esperar el compte enrere. A la pràctica, molts vianants creuen el pas de zebra en vermell, fet que genera preocupació entre els veïns, els quals proposen que el semàfor doni preferència als vianants.

El semàfor intel·ligent del Raval de Jesús és el primer que s'ha instal·lat al Tomb de Ravals. Es preveu que no sigui l'únic i pròximament se'n col·locaran més.

Paraules clau: