Back to top

El moment dolç de l'enologia fa parada a Reus Viu el Vi

La fira Reus viu el vi aplega aquest cap de setmana cellers i amants de l'enologia. Un sector que defineix el perfil comercial de la ciutat i que cada vegada guanya més adeptes amb ganes de d'introduir-se en la cultura del vi. A més de vins i vermuts, la fira ofereix tapes de proximitat i música en directe.
El moment dolç de l'enologia fa parada a Reus Viu el Vi

El vi i el vermut són la parella reusenca per excel·lència d'aquest cap de setmana. Una trentena de cellers del territori sota el paraigua de diferents denominacions d'origen i de Vermut de Reus formen part de la novena edició de Reus Viu el Vi. Els cellers, la majoria dels quals repeteixen, valoren la fira com una oportunitat per tenir un tracte més proper amb el client i també per obrir-se a nous públics.

Josep Borràs, que cada any ha participat a la fira com a propietari d'un dels cellers, destaca que hi "ve gent de tot tipus, però també sobretot gent que consumeix els vins del celler en els diferents establiments, i per això és un bon punt perquè et diguin 'El teu vi, me'l bec a tal lloc'". Per la seva banda, Serra Rabadà, que enguany commemora el centenari del seu celler, aspira a "donar-se a conèixer una mica més, que la gent vingui a degustar els productes i celebrar encara amb més motiu els cent anys amb les persones que ens coneixen i les que vinguin a conèixer-nos".

La fira es presenta com l'eix central de la gran trobada del sector vitivinícola del territori. Un sector que ha definit bona part del perfil comercial de la ciutat i que cada vegada va guanyant més adeptes amb ganes d'adquirir coneixements i introduir-se en la cultura del vi. "Si abans venien simplement a tastar un blanc o un negre, la gent ara té més inquietud, està més oberta a tastar vins catalans i de proximitat. Notem que cada vegada la gent va agafant més aquesta cultura i aquestes ganes de conèixer el món del vi", explica Joan Vaqué, propietari d'un dels cellers.

Per acompanyar el tast de vins i de vermut, la fira també ha servit degustacions gastronòmiques de proximitat. Tot plegat amenitzat amb un discjòquei a cada extrem del recinte punxant música en directe. I és que cada vegada es busca més que el vi sigui no només una degustació, sinó també una experiència.

Notícies relacionades