Back to top

Mones per a tots els gustos i curioses figures de xocolata

El pròxim dilluns moltes famílies es reuniran per menjar-se la mona i seguir amb aquesta tradicional celebració. Avui visitarem dues pastisseries reusenques per tal d'esbrinar quines són les mones que agraden més i quines són les figures de xocolata que enguany tenen més èxit.
Mones per a tots els gustos i curioses figures de xocolata

Queden molt pocs dies per dilluns de Pasqua i les pastisseries produeixen milers d'aquests dolços. Són uns dies que els obradors d'aquests establiments estan plens a vessar d'encàrrecs de mones, siguin de melmelada, mantega o xocolata. Tot i que la venda de mones disminueix cada cop més, encara són molts els que continuen regalant aquest pastís als seus fillols i filloles. Una de les mones que es torna a vendre és la tradicional mona dels ous durs, feta de brioix.

Miquel Caelles, de la Pastisseria Caelles explica que "és la mona que es feia fa molt i molts anys i si ficaven tants ous durs com anys tenia el fillol. Amb el temps han anat canviant els gustos i s'ha anat fent més la mona de pa de pessic. Nosaltres hem volgut recuperar la tradició i fem la mona d'ous. Seguim fent la mona de pa de pessic perquè és la que més es ven, però també fem la tradicional perquè a la gent també li agrada recordar vells temps".

Pel que fa a la decoració d'aquest pastís de Setmana Santa, les opcions també són molt variades, igual que les figures de xocolata que encapçalen la mona. Des de fa uns anys molts padrins i padrines opten per suprimir el pastís i regalar només una gran figura de xocolata. Els unicorns, les figures d'Star Wars o la Patrulla Canina baten rècords aquest any però la Mulassa de Reus té èxit sempre.

La Pastisseria Huguet fa anys que fan les figures de xocolata del seguici festiu. Ramón de la Fuente explica que "la Mulassa cada any surt. És com un clàssic, fa gairebé deu anys que la fem i no la deixem de vendre. Sembla estrany perquè és la primera que vam fer del seguici festiu reusenc i és la que es ven més. És una figura que la vam fer pels nens però es demana tant per petits i grans."

El pes de les mones és molt important, ja que a partir d'aquí varia el preu. Actualment el cost està entre 23 i 35 euros el quilo. Un preu que pot ser molt variat depenent de la pastisseria i de la decoració que se li fiqui.

Paraules clau: