Back to top

El Monestir d'Escornalbou reobrirà parcialment les portes a inicis de 2023

El monument, en obres des de l'estiu de 2020, es troba en la segona fase del projecte, que centra les actuacions de consolidació i restauració de les torres i l'església romànica, a més de millorar la seva accessibilitat.

Les obres de restauració i consolidació del castell monestir d'Escornalbou encaren la seva recta final. El projecte, iniciat fa tot just dos anys, permetrà reformar tot l'entorn del castell i els edificis que formen el monument. La fase actual, en la que s'està intervenint directament l'església romànica, la seva coberta i les torres adjacents, es podrà visitar parcialment a partir del primer trimestre de 2023. S'espera que la darrera fase, la de museïtzació, estigui enllestida el 2024.

Els treballs actuals, a més de millorar l'accessibilitat amb la instal·lació d'un ascensor i altres vials d'accés, es basen en la diagnosi i el tractament de cadascuna de les més de 5.000 pedres que formen part del conjunt, a més de la instal·lació de barres de fibra de vidre a les parets per reforçar l'estructura. Durant els treballs, també s'han descobert gairebé una vintena d'inscripcions inèdites dels picapedrers que van participar en la construcció del monument.

monestir d'escornalbou


Les obres s'emmarquen en l'aposta tant de la Diputació de Tarragona com del Departament de Cultura per complementar el model turístic de sol i platja, desestacionalitzar el mateix i realçar els diversos monuments històrics que es troben a l'interior del Camp de Tarragona.

Els treballs actuals formen part de la segona fase del projecte de millora integral del monument i tenen un pressupost d'1,2 milions d'euros, d'una inversió global de 5,7 milions.

Paraules clau:

Notícies relacionades