Back to top

Mònica Pàmies, actual regidora de la CUP a Reus, cap de llista a les municipals

Una cara nova, Arnau Martí, i una veterana, Mariona Quadrada, seran números 2 i 3 de la candidatura

A menys de 4 mesos per a les eleccions municipals, es van coneixent els candidats de les diferents formacions polítiques a l'alcaldia, i els principals noms de les llistes. Però fins ara de la CUP Reus encara no se'n sabia res de forma oficial.

Aquest dissabte al matí han donat a conèixer els primers 10 integrants de la seva candidatura en un acte de presentació-vermut al Casal Despertaferro. L'actual regidora de la CUP Reus Mònica Pàmies, que en els anteriors comicis ocupava la tercera posició a la candidatura, passarà a encapçalar la llista de cara a les municipals del 28 de maig. Durant aquests 4 anys Pàmies ha estat a l'oposició acompanyada dels cupaires Marta Llorens i Edgar Fernández, i ha liderat les lluites mediambientals proposant mesures per fer front a l'emergència climàtica i defensant l'increment de zones verdes i arbrat a la ciutat.

Una nova incorporació i una veterana acompanyaran Pàmies a les primeres posicions

Al número 2 de la llista s'hi incorpora l'Arnau Martí, provinent de les Terres de l'Ebre i, actualment, treballant al bar del Casal Despertaferro. En la seva carta de presentació ha defensat la lluita contra les pràctiques repressives "vinguin de la institució que vinguin". 

La tercera posició l'ocuparà la cuinera Mariona Quadrada, qui ja va ser regidora per la formació anticapitalista durant el mandat 2015-2019, i ha defensat sobretot la justícia lingüística, per tal que sigui possible viure en català amb normalitat.

Una candidatura transversal

  1. Mònica Pàmies
  2. Arnau Martí
  3. Mariona Quadrada
  4. Aleida López
  5. Abel Guinovart
  6. Ricard Aragonès
  7. Xavi Milián
  8. Meri Díaz
  9. Jordi Chinchilla
  10. Roser Palomar

Els representants de la CUP, que s'han definit com "l'única força republicana, d'esquerres i independentista del consistori reusenc", asseguren que afronten aquestes eleccions municipals avalats per "una comunitat política forta" i "molt transversal", que aglutina moltes lluites, i que vetllaran pel "sentit comú" i prioritzant el servei públic. Asseguren que volen ser "l'altaveu i la veu del poble".

Sobre les expectatives de cara a les eleccions, han evitat quantificar la possible representació al consistori, i han afegit que treballaran per aconseguir el màxim suport. 

Paraules clau:

Notícies relacionades