Back to top

Mont-roig del Camp, el més afectat per la sentència de les plusvàlues

La suspensió d'aquest impost suposarà una reducció del 10% del pressupost del 2022. L'alcalde, Fran Morancho, demana l'assistència de l'Estat.

Mont-roig del Camp és un dels municipis més afectats per la supressió de les plusvàlues. L'Ajuntament, que està redactant ara els pressupostos municipals per al 2022, havia calculat un ingrés per aquest impost de 2,1 milions d'euros, el que suposa el 10% del pressupost municipal. Una situació que afecta, evidentment, els projectes previstos pel govern. L'alcalde, en una entrevista a la Comarcal de Canal Reus, demana ajuda a l'estat. 

Fran Morancho assegura que "és un cop molt dur" i es pregunta, si no hi ha una solució, "què hem de fer? Retallar serveis públics?". El batlle socialista és optimista pel que fa a l'assistència del govern central: "Ens hauran d'ajudar... no és una problemàtica local, es tracta d'una situació que afecta a tota Espanya", exclama. 

La costa, més afectació

El cas de Mont-roig del Camp és significatiu. Per la relació de població és el municipi més afectat per aquesta sentència del Constitucional al Camp de Tarragona. Municipis com Tarragona tenen una afectació molt superior a la de Reus, per exemple. Però s'entén perquè parlem de la ciutat més gran de totes. A la costa la proporció és superior i municipis com Cambrils també veuen com els cau una part important del pressupost municipal. 

Paraules clau:

Notícies relacionades