Back to top

Mont-roig del Camp no està preparat en cas d'emergència nuclear

Preocupació la viscuda al plenari municipal de Mont-roig. I és que la manca de recursos del municipi en cas que es produís una emergència nuclear ha fet saltar les alarmes dels grups municipals.
Mont-roig del Camp no està preparat en cas d'emergència nuclear

Mont-roig del Camp no està preparat en cas d'una emergència nuclear. Així de contundents es van mostrar gairebé tots els grups municipals en la sessió plenària celebrada aquest mes de novembre al municipi del Baix Camp. I és que els habitants de Mont-roig desconeixen què haurien de fer en cas de produir-se una emergència a les centrals nuclears de Vandellòs i Ascó. Un fet que no és d'estranyar, si tenim en compte que no s'ha portat a terme cap simulacre nuclear en els últims 30 anys.

Una desconeixença que en cas de produir-se una emergència nuclear, podria arribar a afectar a unes 70.000 persones. "Nosaltres tenim un municipi en què en un moment puntual som 70.000 persones. Som el municipi a Espanya proper a una nuclear que en un moment determinat té més persones que haurien de buscar solucions", denuncia Ferran Pellicer, regidor de Via Pública de Mont-roig.

Una necessitat que malgrat que els grups municipals la consideren urgent, asseguren que a l'Estat i a la Generalitat no els interessa actuar per no frenar el turisme de la zona, tal com assegura Vicente Pérez, regidor d'Urbanisme de Mont-roig.

Una moció que va ser presentada pel grup municipal d'Esquerra Republicana, la qual va acabar sent aprovada, per tal de porta a terme la creació d'una comissió d'estudi dels plans d'emergència.

Paraules clau: