Back to top

Mont-roig del Camp: tren-tramvia o via verda?

A hores d'ara, el projecte del futur tramvia del Camp de Tarragona no inclou els municipis de Mont-roig del Camp ni Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant.

L'anunci a principis de setmana sobre que el TrenTram, el tramvia del Camp de Tarragona, començaria a ser una realitat a partir del 2023, ha tornat a generar controvèrsia. 

Què passa amb Mont-roig i Vandellòs?

Especialment, al voltant d'aquells municipis que, a priori, no en formaran part. Estem parlant de Mont-roig del Camp i Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant.

Segons l'anunci de la generalitat, la primera fase contempla la connexió entre Cambrils i Vila-seca, passant per Salou. Però, en cap cas, es contempla, a hores d'ara, que Cambrils es connecti amb Mont-roig i Vandellòs. 

La Generalitat assegura que han estat els ajuntaments d'aquests municipis els que no han volgut involucrar-se en el projecte.

No obstant això, l'alcalde de Mont-roig del Camp, Fran Morancho, assegura que no és que estiguin en contra del trentram, sinó que el que no volen és que passi per la via antiga, on es preveu una via verda.

Per la seva banda, l'Ajuntament de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant ha assegurat a Canal Reus que, de moment, no vol pronunciar-se al respecte.

Adeu a les catenàries

Si ens centrem en el municipi de Mont-roig del Camp, hem de posar-nos en context. A principis del 2020, els trens deixaven de passar pel centre d'alguns dels municipis de la Costa Daurada. Entre ells, Mont-roig de Camp, que de la nit al dia es trobava amb unes catenàries que, malgrat estar en desús, continuaven dividint el nucli de Miami Platja.

I la idea de convertir l'espai en una via verda començava a agafar força. De fet, des de l'Ajuntament mont-rogenc preveien tenir enllestit el projecte aquest 2022. La pandèmia, però, ha acabat frenat l'execució del projecte, però no les ganes de remodelar la zona. De fet, ni l'anunci d'un tramvia a la zona aturarà, segons el consistori, la via verda de Miami Platja.

Ara bé, això no vol dir que l'Ajuntament de Mont-roig estigui en contra. Des del consistori asseguren estar a favor del tramvia, sempre que passi per la N-340 i no per la via actual.

Paraules clau:

Notícies relacionades