Back to top

Mont-roig demanarà traslladar l'institut Antoni Ballester

L'Ajuntament ha aprovat en la sessió plenària d'aquest gener reclamar a la Generalitat, a través d'un escrit formal, el trasllat del centre, que actualment es troba en una instal•lació de barracons. D'altra banda, el ple també ha servit per donar llum verda a una moció d'Esquerra que demanava un servei d'atenció policial al nucli de Mont-roig.
L'Institut Antoni Ballester a l'actualitat

Mig milió d'euros és el que costa traslladar i habilitar l'Institut Antoni Ballester a la seva nova ubicació, a la cantonada dels carrers Saragossa i Aleixar, a Miami Platja. Actualment els alumnes del centre fan classe en una instal·lació de barracons situada al costat de l'escola Joan Miró.

Ara, el ple de l'Ajuntament ha aprovat en la sessió d'aquest gener demanar formalment a la Generalitat que assumeixi aquesta responsabilitat. L'equip de govern ha assegurat que és completament necessari per tal d'evitar un cost extraordinari a les arques municipals.

D'altra banda, la sessió plenària també ha aprovat una moció del grup d'Esquerra Republicana que demanava recuperar una patrulla de policia que es dediqui exclusivament al nucli de Mont-roig. "Per garantir el coneixement òptim de les necessitats de les persones cal que la resposta sigui més propera, especialment amb aquelles persones que tenen dificultats de mobilitat", ha explicat la portaveu del grup d'Esquerra a l'Ajuntament, Irene Aragonès.

La resta de grups de l'oposició i l'equip de govern l'han votat a favor, tot i que aquests últims han defensat que cal estudiar les possibilitats del cos municipal de policia que ja pateix mancança de personal. A més, des del govern han ratificat la centralitat de la caserna de la policia en unes úniques dependències a Miami Platja perquè és el nucli on es produeixen més actes delictius. "Més d'un 85% dels fets delictius que es generen a l'àmbit municipal són a Miami Platja", ha manifestat el regidor de Seguretat Ciutadana, Juan Gallardo.

L'equip de govern també ha aprovat els pressupostos de manera definitiva desestimant les quinze al·legacions que ha presentat el grup de Convergència i Unió.

Paraules clau:

Notícies relacionades