Back to top

Mont-roig no condemna la sentència del Suprem

L'Ajuntament de Mont-roig del Camp ha votat en contra d'una moció amb què es pretenia mostrar el rebuig a la sentència que el Tribunal Suprem feia pública mateix dilluns. I ho ha fet per la mínima, ja que ha estat el vot de l'alcalde del municipi, Fran Morancho, qui ha decantat la balança.
Ple extraordinari a Mont-roig del Camp

L'Ajuntament de Mont-roig del Camp ha votat en contra de condemnar la sentència presentada aquest mateix dilluns pel Tribunal Suprem. Ho ha fet en el marc d'un ple extraordinari i urgent convocat pels grups municipals de Junts per Mont-roig Miami i Esquerra Republicana - Moviment d'Esquerres.

La moció ha comptat amb els vots a favor dels 6 regidors independentistes i d'un vot dels verds; 6 vots en contra del PSC i un altre de C's i 3 abstencions. Un empat matemàtic que ha provocat que l'alcalde del municipi, Fran Morancho, decantés la balança, votant en contra. Una decisió que els independentistes han lamentat profundament.

Aprovada una moció de retorn al diàleg

Per la seva banda, els socialistes han presentat una altra moció a favor del retorn al diàleg polític i l'entesa dins el marc legal de l'Estatut i la Constitució, la qual ha estat aprovada amb 8 vots a favor, 6 en contra i 3 abstencions. Segons els socialistes, la sentència del Suprem és el resultat d'un fracàs de la política.

En aquest sentit, el portaveu d'Ara Verds per Més, el qual ha estat l'únic que ha votat a favor de les dues mocions, ha assegurat que ja es hora que els polítics s'asseguin a dialogar.

Malgrat tot, els veïns de Mont-roig del Camp no descarten portar a terme mobilitzacions al carrer per denunciar la decisió pressa aquest dimecres pel consistori.

Paraules clau: