Back to top

Mont-roig no donarà llicències d'habitatge turístic durant 1 any

El consistori ha detectat una greu problemàtica per als veïns locals o del territori que volen viure-hi a l'hora de trobar un espai on fer-ho

Des del passat 24 d'octubre, l'Ajuntament de Mont-roig del Camp ha deixat d'atorgar llicències per als habitatges d'ús turístic. Un acord de govern que s'aplicarà durant un any sencer. Aquesta decisió s'ha pres després de detectar una manca d'oferta de pisos d'ús habitual. 

L'Ajuntament remarca que cada any es tramiten més de 250 expedients per atorgar aquests tipus de llicències. Una acció que provoca que aquests habitatges es retirin del mercat de lloguer tradicional i no hi hagi l'oferta que requereix la demanda existent. 

Així, des del consistori busquen posar límits en la proliferació d'aquests tipus de pisos per tal de comptabilitzar i posar en ordre l'habitatge local. Amb un objectiu final: garantir el dret a l'habitatge a la població local. 

Actualment, i segons dades del mateix ajuntament fins a l'estiu d'aquest 2023, hi ha gairebé 3.000 habitatges d'ús turístic donats d'alta al municipi i distribuïts arreu del terme municipal. La majoria estan donats d'alta a Miami Platja

En paral·lel, el consistori està treballant en un Pla Local d'Habitatge i un Pla Especial per a implementar unes condicions urbanístiques específiques a l'hora d'acceptar aquestes llicències. Un Pla que preveuen estudiar com tirar endavant al llarg d'aquest any en què no s'atorgaran les llicències. 

Paraules clau:

Notícies relacionades