Back to top

Mont-roig respon a Lotte i forma una plataforma en defensa del municipi

La Plataforma Defensa Mont-roig ja ha començat a presentar al·legacions al projecte de Lotte Energy Materials.

Després de la desitjada exposició pública a veïns i veïnes del projecte de Lotte Energy Materials a Mont-roig, part de la ciutadania ha decidit organitzar-se en una plataforma de defensa del municipi (Plataforma Defensa Mont-roig), que s'oposa a aquesta reindustrialització.

En primer lloc, aquells que hi formen part expressen que la modificació del Pla d'Ordenació Urbanística Municipal, que està prevista perquè la fàbrica pugui instal·lar les 96 hectàrees de parc fotovoltaic, no respon a la voluntat del poble.

Una altra qüestió que els inquieta és que, en temps d'absoluta sequera i amb els efectes del canvi climàtic cada cop més evidents, l'empresa ha anunciat que emprarà uns 4.500 metres cúbics d'aigua, al dia. A més, la fàbrica vol ubicar-se just a sobre de l'aqüífer subterrani Mont-roig i Baix Camp, una idea que no agrada gens a veïns i pagesos. Cal recordar que Mont-roig és zona d'explotació agrícola. Una activitat econòmica que, en part, viu de l'aigua. 

Els veïns, tant del nucli de Mont-roig com de la urbanització propera a les fàbriques, estan preocupats per l'impacte que aquestes ocasionaran en el paisatge, com també per la possibilitat que el valor dels seus habitatges es redueixi, en passar d'estar rodejades de natura a estar-ho de plaques solars.

La plataforma, que assegura estar-se consolidant amb el pas dels dies, també denuncia la falta de transparència i la tardança del govern municipal a l'hora d'exposar els detalls del projecte a la ciutadania. Plegats, han començat a fer al·legacions al projecte.

Paraules clau:

Notícies relacionades