Back to top

Montbrió del Camp no tindrà magatzem de sofre

Segons ha pogut saber Canal Reus, l'empresa de sofre ha presentat la documentació perquè es retiri i s'anul·li la petició del permís d'activitat i, finalment, no s'hi emmagatzemarà sofre

Fa més d'un any, una empresa de sofre va comprar un magatzem al nucli de Montbrió del Camp amb la intenció d'instal·lar-hi un magatzem de sofre en gra. Una notícia que no va agradar als veïns del poble. 

Aquest dijous, tal com ha pogut saber Canal Reus, l'empresa Azufrera y Fertilizantes Pallarès SA (AFEPASA) ha presentat la sol·licitud a l'Ajuntament de Montbrió per retirar i anul·lar la petició del permís d'activitat a la nau industrial de l'entrada del poble. És a dir, que no s'hi emmagatzemarà sofre tal com estava previst.

Davant la informació, aquest mitjà s'ha posat en contacte amb el consistori montbrionenc i ha corroborat els fets. La mateixa alcaldessa, Carmina Blay, ha remarcat que la decisió ha estat presa des de la mateixa empresa després d'haver-hi mantingut diverses reunions. 

L'ajuntament aplaudeix la decisió

L'Ajuntament de Montbrió va rebre ara fa més d'un any la notícia que AFEPASA havia comprat la nau industrial a l'entrada del poble, i que la seva intenció era utilitzar-lo per a emmagatzemar sofre. Encara que la negativa per part dels veïns i veïnes va ser evident des d'un primer moment, el consistori en cap moment podia aturar el procediment per acceptar els permisos, ja que tots els informes estaven sent favorables a l'empresa de sofre. 

Aquest és un aspecte que la mateixa alcaldessa ha volgut remarcar. Ha dit en declaracions a Canal Reus que "els tràmits estaven aturats a falta d'un sol informe, i tots fins ara eren positius". De fet, assegura estar contenta que l'empresa hagi escoltat al poble, un poble que estava enfadat i ressentit amb l'arribada de l'empresa al municipi, tal com diu literalment.

El magatzem ara continua sent propietat de l'empresa sofrera i, segons fonts municipals, desenvoluparan a partir d'ara, un projecte d'urbanització.

Paraules clau:

Notícies relacionades