Back to top

Montserrat Vilella deixa l’acta de regidora a l’Ajuntament de Reus

La decisió obre les portes a la interpretació i les conjuntures sobre el futur de l'espai neoconvergent a la ciutat. I és que Vilella era un dels noms que sonava per rellevar Pellicer.

Montserrat Vilella fa una pas al costat i deixa l'Ajuntament de Reus. La decisió la va comunicar aquest dijous al vespre l'alcalde Carles Pellicer a la resta de portaveus municipals del govern municipal. Vilella es dedicarà en cos i ànima a les seves obligacions a la Generalitat, i de fet, fa temps que hi ha veus discrepants dins el propi govern que asseguren que aquestes obligacions a Barcelona li han fet desatendre qüestions importants a la ciutat.

Vilella ha esperat a inaugurar el Centre Social el Roser, i dues setmanes després ha fet oficial la seva renúncia a l'escó com a regidora a Reus. L'alcalde Carles Pellicer aplaudeix i agraeix la feina de Vilella, però també deixa clar que no té clara la seva substitució. Unes explicacions que donen a entendre que la renúncia de Vilella l'ha agafat a contrapeu. 

A 15 mesos de les municipals 

 L'adéu de Vilella a la política municipal arriba a 15 mesos de les eleccions del 2023. Ella era una de les dues dones que optaven a substituir Carles Pellicer si aquest decidia no tornar-se a presentar. La decisió de la reusenca sembla que obre ara les portes a que sigui Teresa Pallarès, actual delegada del Govern de la Generalitat a Tarragona i també regidora a Reus, la que guanyi punts per encapçalar la llista de Junts el 2023. U

Una altra cosa és que passarà amb l'espai de la nova Convergència, amb l'alcalde Carles Pellicer encara pendent d'anunciar les seves intencions, i amb un panorama que, segons apunten diversos agents a la plaça del Mercadal, se'ls pot complicar molt si no decideixen unir esforços per combatre l'auge d'Esquerra i del PSC.

Sigui com sigui, amb la retirada de Vilella, a l'equació sembla que s'elimina una de les incògnites... o no, perquè en política mai es pot donar res per sentat... qui sap els girs de guió que ens té preparada la pel·lícula de les eleccions del 23.

Paraules clau:

Notícies relacionades