Back to top

Mor un adolescent de 15 anys electrocutat a l’estació de tren de les Borges del Camp

El menor hauria rebut la descàrrega elèctrica després d'enfilar-se dalt d'un tren de mercaderies aturat i tocar la catenària. El noi acabava de passar unes colònies amb quatre companys més i tots ells esperaven sols el tren cap a Barcelona. A l’estació no hi ha vigilància ni personal a la taquilla.
estació borges camp

Un noi de 15 anys ha mort electrocutat aquest divendres a quarts de 7 la tarda a l’estació de tren de les Borges del Camp. L’alcalde del municipi, Joaquim Calatayud, ha explicat que el jove s’hauria enfilat dalt d’un tren de mercaderies que estava aturat per donar pas al següent tren, i hauria tocat la catenària. Això hauria desencadenat la forta descàrrega elèctrica que li ha provocat la mort.Segons les primeres informacions el menor era de nacionalitat francesa i residia a Catalunya.

El jove estava amb quatre companys més que tot just acabaven de passar unes colònies al territori i que esperaven el tren per tornar cap a Barcelona. Una furgoneta els hauria deixat a l’estació i, en el moment de l'accident, els cinc menors estaven sols. L’estació de les Borges del Camp és una de les moltes d'aquesta línia ferroviària que en els darrers anys han quedat sense Cap d'Estació, sense servei de venda de bitllets i sense vigilància. A més, segons informa un comunicat de l'Ajuntament de les Borges del Camp amb relació a l'accident, l'estació "ha anat patint un deteriorament progressiu a causa d'un seguit de factors i circumstàncies que l'han portat a un estat de semiabandonament".

Els serveis d’emergència van rebre l’avís a les 18.30h i, en arribar al lloc dels fets, van començar a practicar maniobres de reanimació al noi. Veient que no millorava, el van traslladar a l’Hospital Joan XXIII de Tarragona, on va acabar morint dues hores després a causa de la gravetat de la descàrrega.

L'any passat Calatayud va iniciar converses formals amb ADIF per tal de "revitalitzar l'estació". Tot i que l'alcalde ha desvinculat aquestes negociacions de l'accident, ha subratllat que "la tràgica mort d'aquest jove obliguen a actuar amb la màxima sensibilitat i eficàcia" per evitar que fets com aquest es tornin a repetir. En aquest sentit, ha instat ADIF "a posar el màxim interès davant aquesta iniciativa municipal" amb l'objectiu de "donar un major servei i atenció als usuaris i d'aprofitar un espai que ara està semiabandonat".