Back to top

Mor Ricardo Bofill, l'arquitecte del Barri Gaudí de Reus

És un dels urbanistes catalans més influents de tots els temps. Ha mort aquest divendres a l'edat de 82 anys.

Aquest divendres ha mort als 82 anys d'edat Ricardo Bofill, un dels arquitectes i urbanistes més importants de la història recent de Catalunya. Nascut el 1939 a Barcelona, ha dissenyat edificis tan emblemàtics com l'Hotel Vela o el Teatre Nacional de Catalunya, a Barcelona, o la seu de Cartier a París, entre molts altres. Reus també té una 'peça' de Bofill, el barri Gaudí

Aquesta zona de la ciutat, ubicada a la partida de Monterols i a tocar del passeig de la Boca de la Mina, acull un conjunt residencial obra del Patronat Municipal de l'Habitatge, que també va desenvolupar el Barri Fortuny. A inicis dels anys 60 es van fer aquest tipus de promocions d'habitatges destinats a la demanda local per donar sortida a les necessitats derivades de les immigracions a la ciutat. El projecte el va desenvolupar Bofill. L'any 2018 es van celebrar els 50 anys d'aquesta efemèride. 

barri gaudi

Reconegut internacionalment

Durant la seva trajectòria, Bofill ha rebut nombrosos premis, com la creu de Sant Jordi l'any 1993. S'hi sumen el Vittorio de Sica Arquitectura Prize i la distinció 'honoris causa' per les universitats d'Hamburg, a Alemanya, i Metz, a França. A més ha estat guardonat per l'Ordre des Arts et des Lettres de París, a França; l'Académie Internationale Philosophie de l'Art de Berna, Suïssa, l'American Society of Interior Designers de Nova York.

Paraules clau:

Notícies relacionades