Back to top

Mor Xavier Blanc, l'ànima de Camerata XXI

Consternació en el món de la música i la cultura reusenca per la pèrdua del president de la Fundació Camerata XXI i director artístic de l'Orquestra, Xavier Blanc.

Dia trist per la mort de tot un referent en la música reusenca i del territori, i és que el violinista Xavier Blanc, ha estat un gran impulsor de nombrosos projectes educatius i culturals en l'àmbit de la música. Des de la presidència de la Fundació Camerata XXI, Blanc sempre ha defensat projectes formatius i de difusió de la música clàssica tant en l'entorn escolar com d'entitats culturals.   

Camerata XXI, orquestra emblemàtica de Reus

Fa molts anys que l'Orquestra Camerata XXI, creada el 2003, és un referent per la ciutat de Reus, una vinculació amb la població que es va consolidar el 2019 quan, mitjançant la signatura d'un conveni amb l'Ajuntament de Reus, l'Orquestra va passar a anomenar-se Camerata XXI-Ciutat de Reus. Des de la Fundació, però, creada el 1990, s'ha estat treballant des d'un principi per promoure la música i dinamitzar-la amb projectes molt diversos, sempre vinculats en l'àmbit de l'educació musical.

Paraules clau:

Notícies relacionades