Back to top

Morancho no descarta governar en solitari

El PSC de Mont-roig no només van guanyar les eleccions, sinó que van sumar 3 regidors més, el que els hi dona més marge de maniobra. No obstant això, la història del municipi, ens demostra que guanyar les eleccions no assegura estar al capdavant del govern.
Fran Morancho valora els resultats electorals

Més de 1.600 mont-rogencs i mont-rogenques van tornar a apostar pel PSC de Fran Morancho, convertint-lo així en el guanyador d'aquestes eleccions municipals del 26 de maig. Una victòria que es tradueix en 7 regidors a l'Ajuntament de Mont-roig del Camp, 3 més que durant les passades eleccions del 2015, en què els socialistes es van veure obligats a pactar.

Ara, i amb una radiografia molt diferent, Morancho assegura que parlarà amb tots els partits, per tal d'assolir la majoria absoluta i donar més estabilitat al mandat dels pròxims 4 anys. No obstant això, el líder socialista tampoc descarta governar amb una majoria simple.

La història d'aquest municipi del Baix Camp ens demostra, però, que una victòria a les eleccions municipals no assegura estar dins l'equip de govern. I això ho coneix molt bé Fran Morancho, qui malgrat guanyar les eleccions municipals del 2011, va acabar liderant l'oposició. Un fet que enguany sembla més difícil d'aconseguir, però no impossible. Només un pacte entre la resta dels partits que configuren el consistori podria fer fora els socialistes de l'equip de govern.

Paraules clau: