Back to top

El Morell organitza una visita a l'Ajuntament Vell i al Castell

L'activitat tindrà lloc el proper dissabte 18 de juny.

La regidoria de Patrimoni del Morell, i en concret l’arxiu municipal, ha preparat una visita guiada als edificis de l’Ajuntament Vell i el Castell o casal dels Montoliu. Es tracta d’una activitat que tindrà lloc dissabte 18 de juny a les 11 hores, i que pretén reivindicar aquests dos equipaments que poques persones coneixen amb profunditat.

La visita és gratuïta, i les places són limitades. Les persones interessades han de formalitzar la inscripcióabans del 15 de juny, presencialment a l’OMAC o bé al telèfon 977 84 06 17. En finalitzar l’activitat hi haurà un petit refrigeri.

Una mica d’història

El casal dels Montoliu, que data del segle XVIII, és un edifici amb planta quadrada, de grans proporcions. S’ubica presidint el turó del poble i té, per tant, una situació excel·lent. Darrere seu es troba un jardí d’estil romàntic, fruit d’una ampliació del segle XIX que es va fer a l’edifici.

El conjunt és força senzill, però cal destacar els esgrafiats de la façana. També hi ha ornamentació floral damunt les finestres i les portes. Dins el castell hi ha sales amb força interès per la seva decoració amb pintura al fresc de temes florals i restes de mobiliari.

Paraules clau:

Notícies relacionades