Back to top

Moviments a les naus de La Mineta alerten els veïns

Els preocupa que, en un futur proper, es pugui instal·lar una nova empresa a alguna de les naus disponibles de la zona.

Nou capítol en la batalla del barri de la Mineta contra la reindustrialització de la zona. Per posar-nos en context, era el juliol del 2021 quan l'associació de veïns presentava un recurs contenciós administratiu contra l'Ajuntament de Reus, per haver concedit una llicència d'activitat industrial a una empresa de paqueteria.

El problema és que segons afirmen els mateixos veïns, el Pla General d'Ordenació Urbana, vigent des de l'any 1999, destina l'ús del sòl en aquesta zona a la construcció de cases parellades i limita l'activitat industrial als baixos dels immobles. Un document que també parlava de l'extinció de les poques indústries que quedaven ja en aquell moment.

Preocupació al barri

Bé, doncs, ara fa unes setmanes, moviments a la resta de naus buides van alertar els veïns, qui van demanar una reunió amb diversos representants del govern municipal. Segons expliquen, a la trobada els van admetre que, si es donés el cas que alguna empresa volgués dur a terme una activitat a les naus, no els podrien denegar la petició.

També els van informar que, des del consistori, es planeja posar en marxa un gran "coworking" en una de les naus. Des del veïnat no entenen per què hi ha tanta fixació amb incentivar l'activitat industrial, i derivats, al barri, quan aquesta ha comportat moltes complicacions.

la mineta naus

Poca transparència, al consistori

Totes aquestes situacions han estat denunciades per part dels veïns, qui mai van rebre resposta del consistori. És per això que van demanar ajuda a transparència, a la Generalitat, qui va exigir resposta a la institució reusenca. Sempre segons declaracions de l'associació veïnal, sembla que "l'Ajuntament va admetre que no hi havia cap expedient obert", que correspongués a aquestes denúncies.

Una nul·litat desitjada

Per als veïns, la solució òptima seria que l'Ajuntament iniciés un procediment de nul·litat de la llicència industrial que van lliurar a l'empresa de paqueteria. Un tràmit que saben que té les seves complicacions, però que els permetria ser un barri residencial, tal com indica el Pla General d'Ordenació Urbana.

Paraules clau:

Notícies relacionades