Back to top

Multa de mig milió d'euros a Gas Natural pel cas de l'àvia morta

La Generalitat proposa una sanció de mig milió d'euros a Gas Natural per vulnerar la normativa contra la pobresa energètica en el cas de l'àvia que va morir a Reus el passat novembre. Considera d'infracció greu el fet que Gas Natural tallés el subministrament elèctric sense haver demanat un informe previ als serveis socials municipals.
La Generalitat proposa una sanció de mig milió d'euros a Gas Natural per vulnerar la normativa contra la pobresa energètica.

L’expedient considera com a infracció greu que l’empresa hagués realitzat el tall de subministrament 'sense haver sol·licitat prèviament un informe dels serveis socials municipals per determinar si la persona o la unitat familiar es troba en una de les situacions de risc d’exclusió residencial', tal i com estableix la llei 24/2015. Amb aquest pas, s'hauria d'haver determinat si la persona es trobava en risc d'exclusió social. D'aquesta manera, consideren que la infracció s'agreuja i la titllen de molt greu en tractar-se d'una persona gran. Així ho ha anunciat, aquesta tarda, el secretari d'Empresa i Competitivitat, Joan Aregio. És la multa més elevada que s'ha volgut imposar mai a cap empresa per pobresa energètica.

L'actuació sancionadora es dóna a través de l'Agència Catalana del Consum. Per la seva banda, l'Ajuntament de Reus reitera 'la necessitat de signar convenis de col·laboració amb les administracions públiques per lluitar contra la pobresa energètica'. En aquest sentit, Gas Natural podrà recórrer la sanció.

Paraules clau:

Notícies relacionades