Back to top

El Museu Agrícola de Cambrils penja el cartell d''Es ven'

La recerca de líquid per part de la Cooperativa de Cambrils segueix endavant. Recentment, s'ha penjat el cartell de 'Es ven' al Museu Agrícola de Cambrils, un espai propietat de l'entitat i alhora, catalogat com a bé d'interès cultural. Es tracta d'una acció inclosa dins al pla de viabilitat aprovat per poder pagar als afectats per la fallida de la secció de crèdit.
cartell

1.200.000 euros. És el preu al qual s'anuncia el Museu Agrícola de Cambrils des de fa uns dies. El cartell llueix a la façana d'aquest edifici modernista, obra de l'arquitecte Bernadí Martorell, amb un telèfon que remet a les instal·lacions de la Cooperativa. L'acció està inclosa en el pla de viabilitat aprovat al març de 2016, on es va acordar posar a la venda aquell patrimoni de l'entitat que no fos fonamental per la seva activitat, tal com assenyalen fonts de la cooperativa.

En total, tots els actius a la venda superen els deu milions d'euros. Des de la Plataforma d'Afectats per la Fallida de la secció de Crèdit asseguren que aquest moviment no els ha suposat una sorpresa.

Per la seva part, el consistori local ha desestimat la compra d'aquest museu, declarat bé d'interès cultural i inclòs en el catàleg del Patrimoni Cultural Català. De fet, des de la presidència de la cooperativa confirmen que s'han mantingut converses amb el consistori i en el seu moment se'ls hi va oferir crèdits tous per poder realitzar la compra, però finalment no s'han fet els passos pertinents. Fa una dècada ja es va plantejar aquesta opció, encara que les negociacions entre entitat i ajuntament tampoc van arribar a bon port.

Paraules clau:

Notícies relacionades