Back to top

El Museu de Reus presenta un projecte per millorar i modernitzar la seva imatge

Reformar l'exposició permanent de prehistòria i món antic, un espai d'homenatge a Salvador Vila-seca, crear una exposició permanent sobre la història de Reus, així com reformar la caixa forta de l'antic Banc d'Espanya. Aquestes són només algunes de les accions de reforma que es duran a terme a curt i a llarg termini al Museu de Reus. Des de la regidoria de cultura encara no han concretat el calendari perquè busquen patrocinadors.

Aconseguir una imatge més actual i moderna. Aquest és un dels objectius marcats per al Museu de Reus. La regidoria de Cultura i el Consell General de l’Institut Municipal de Museu de Reus han presentat aquest dimarts un nou full de ruta en política museística de la ciutat. La primera de les reformes es farà a la primera planta del Museu ubicat a la Raval de Santa Anna. En aquesta sala s’instal·larà un espai d’homenatge al doctor Salvador Vilaseca, on es donarà a conèixer la seva obra. En aquesta segona sala, es mantidrà la col·lecció de Prehistòria i Món Antic. Una col·lecció que el metge i prehistoriador Salvador Vilaseca va aconseguir reunir al llarg de la seva vida. Segons ha explicat la directora del Museu, Anna Figueras, la intenció és recol·locar les obres per tal de donar-li un aspecte més atractiu i dinàmic.

Entre les accions també han anunciat que la ciutat el Museu a partir d'ara es denominarà museu de reus salvador Vila-seca i que passarà a ser col·laborador de l’Arqueoxarxa, ja que a partir d’ara es converteix en membre de ple dret de la Xarxa de Museus d’Art de Catalunya. En aquesta sala la col·lecció d’arqueologia compartirà espai amb una nova exposició permanent sobre la historia de la ciutat des del segle 12 fins al segle 21. Una mostra que fins ara no existia a la ciutat. La voluntat és que les obres estiguin llestes en un any aproximadament i tindrien un cost aproximat d’uns 500.000 euros.

Tot i així des de la Regidoria han assegurat que estan en contacte amb diferents inversors privats per tal d’aconseguir finançament per dur-ho a terme. El futur de l’equipament cultural també contempla una ampliació de l’espai, a través del Carrer Vallroquetes que suposaria una nova entrada, sobretot per facilitar l’accès a les escoles. Com veuen aquest és el projecte que plantegen on la intenció és que hi hagi un espai polivalent d’activitats a l’entrada, un bar/restaurant, una botiga, sala d’actes, entre altres espais que el convertirien en un museu més dinàmic. A l’entrada principal també es voldria instal·lar una coberta de ferro per aconseguir més visibilitat de l’equipament. No obstant, per aquestes obres encara no hi ha una data d’inici i es plantegen a llarg termini