Back to top

El Museu de Reus rep gairebé 30.000 visitants al 2018

Prop de 30.000 persones han visitat aquest 2018 els diversos equipaments que es gestionen des de l'àrea de Museus i Patrimoni de Reus. Un fet que suposa un increment del 25% respecte l'any anterior. Les exposicions dels dos museus de la ciutat han atret el major nombre de visites.
Balanç Museu de Reus 2018

El 2018 ha estat un any positiu per l'àrea de Museus i Patrimoni de Reus, que ha tingut uns 30.000 visitants aproximadament, un 25% més que al 2017. L'increment d'aquest últim any es concentra en les exposicions dutes a terme al Museu de Salvador Vilaseca i el Museu de Reus. Un balanç positiu que a banda de valorar l'augment dels usuaris també destaca la qualitat del servei.

"Vam canviar el sistema, vam estalviar les cues però, en canvi, l'experiència amb la qual sortia la gent era més positiva. La idea seria buscar la qualitat per sobre de la quantitat", explica el director de l'àrea de Museus i Patrimoni de l'Institut Municipal Reus Cultura, Marc Ferran.

La resta d'equipaments patrimonials de la ciutat també han contribuït en el creixement. La 'Restauració de la Marededéu adormida' del segle XV ha tingut un notable èxit amb gairebé 1.200 visitants. Per altra banda, l'obertura del nou equipament, el Centre Cultural del Castell, ha tingut 1.600 visitants en menys de 3 mesos. Tal i com s'explica des del consistori, la celebració de Reus Capital de la Cultura Catalana al 2017 ha estat el punt de partida de l'augment cultural a la ciutat.

Una de les novetats que també ha influït en el nombre d'usuaris que han visitat els museus, ha estat la incorporació dels dos equipaments museístics a l'oferta de la polsera 'Visit Reus'. Una iniciativa que ha portat als dos espais més de 700 visitants.

Paraules clau: