Back to top

Música, poesia i un indret únic

El Mussart ha tancat la seva desena edició amb prop de 1.500 assistents. Aquest certamen poètic i musical vol compartir la cultura en un indret únic com pot ser l'antic poble de la Mussara. Enguany els encarregats de representar textos i cançons al festival han estat, entre d'altres, Joan Masdeu i Montse Guallar.
Música, poesia i un indret únic

Posar en valor les lletres, poesia i la música de diversos artistes, tant locals com persones que treballen a nivell internacional i fer-ho en un entorn natural i màgic. Aquest és l'objectiu del Mussart que ha celebrat la seva desena edició amb més 1.500 assistents.

Francesc Cerro-Ferran és el director del Mussart i explica que "al Mussart d'enguany hi hem trobat un cant, una reflexió també, a la dignitat i a la llibertat. A la dignitat d'un poble, en aquest cas del poble català i a una llibertat que cada cop sembla que cada cop s'està restringint una miqueta més, sobretot en termes de llibertat d'expressió. Una llibertat que durant molts anys ha costat moltíssim a la societat poder-hi arribar i ara sembla que a poc a poc es vagi menyscabant cada com més, i això no ho podem permetre".

Enguany els encarregats de portar la màgia a un lloc tan idíl·lic com aquest han estat Joan Masdeu i Albino Teno pel que fa a la part musical i el Grup de Teatre Vilaplanenc, Joan Carrera i Montse Guallar els que han recitat les poesies d'Ernic Acreus i Alexander Pushkin. Després de tot plegat, un sopar per oferir als assistents poder compartir el contingut cultural que presenta el certament.

Cerro ha afegit "és una festa social també, persones que parlen amb persones. Persones que parlen d'allò que han vist, d'allò que veuran, expectatives que tenen abans i després. En el sopar poden comentar allò que han vist i comentar els textos que han sentit. Sempre anem a buscar textos que no deixen a ningú indiferent sinó que provoquin una mica de debat. És una festa de la cultura".

Enguany el Mussart s'ha celebrat en dues jornades, una a Vilaplana i una a la Mussara i després de deu anys el festival segueix sent gratuït i obert a tothom.

Subscriu-te a la newsletter diària

PolÌtica de privacitat de dades

Paraules clau:

Notícies relacionades