Back to top

El Nàutic de Cambrils ja té la concessió de la dàrsena esportiva, per 25 anys més

Ports de la Generalitat ja ha fet oficial la renovació de la concessió al Club Nàutic de Cambrils per a gestionar la dàrsena esportiva. L'acord és de 25 anys i preveu una inversió de 7,8 milions d'euros que es concentraran en millorar la connexió de la instal•lació amb el municipi i en l'adaptació a les necessitats futures de la vela
Una embarcació entrant a la dàrsena esportiva del port de Cambrils

Dos anys després d'haver iniciat els tràmits pertinents al concurs per la gestió de la dàrsena esportiva de Cambrils, Ports de la Generalitat i el Club Nàutic de Cambrils han oficialitzat l'acord per a renovar la concessió 25 anys més.

L'entitat social i esportiva era l'única que s'havia presentat al concurs, amb un projecte de 7,8 milions d'euros que es concentra sobretot en la vela i amb una visió de futur. "Per plantejar-nos la renovació d'aquesta concessió vam estudiar l'anàlisi de les necessitats en matèria de vela per als pròxims 25 anys i això serà el que adaptem", explica el vicepresident del Club Nàutic de Cambrils, Ramon Vallverdú.

Els treballs consisteixen en ampliar l'edifici social, pujant la terrassa al mateix nivell del restaurant i habilitant un espai per oficines. També es remodelaran els pantalans i es construirà un espai per a l'escola de vela. A més, s'inclou una àrea tècnica, amb elements adaptats a les necessitats futures de la nàutica, com ara una estructura d'emmagatzematge per a les barques, i la creació d'una passarel·la per a vianants contigua al vial que ja existeix per al trànsit de vehicles.

Tot plegat, amb l'objectiu d'integrar l'entitat i les instal·lacions a l'activitat del municipi. "Les noves instal·lacions cobriran les necessitats dels nostres equips de regates i de les veles escolars que fem, de tal manera que la població pugui apropar-se més", assegura Vallverdú.

Ara mateix, el Club Nàutic de Cambrils està format per 450 socis i té 1.000 alumnes inscrits a l'acadèmia nàutica i l'escola de vela, a més de 70 regatistes. Segons l'entitat, 1.200 embarcacions fan ús de la dàrsena esportiva i prop de 3.000 persones passen per la base nàutica de platja durant l'estiu.

Paraules clau:

Notícies relacionades