Back to top

"Necessitem saber què fer si el nostre fill dona positiu"

L'associació de Famílies Nombroses de Catalunya, la FANOC, reclama a les administracions una solució per conciliar la feina en cas que algun fill hagi de passar un confinament a casa.

"Fa temps que a través de l'associació estatal demanem una solució al govern espanyol". Pere Aluja, representant al Baix Camp de la FANOC, l'associació de Famílies Nombroses de Catalunya, considera que no està clar què s'ha de fer en l'hipotètic cas que un fill doni positiu. "No sabem què hem de comunicar a la nostra empresa ni què podem fer perquè la nostra baixa no afecti ni a la feina ni a la família". Per tot plegat, Aluja demana mesures urgents: "Demà es podria donar el primer contagi en una escola i necessitem saber com actuar". 

Són molts els col·lectius que reclamen una solució per garantir la conciliació familiar en cas que un dels progenitors s'hagin de quedar a casa a cuidar d'un infant amb positiu o obligat a fer quarantena. La Generalitat de Catalunya també exigeix mesures al govern central i està estudiant, si cal, de tirar endavant línies que permetin cobrir aquest forat. 

Aquest matí, precisament, el director dels serveis territorial d'educació al Camp de Tarragona, Jean Marc Segarra, assegurava que s'està estudiant una eina des de Barcelona. A hores d'ara, les quarantenes s'han plantejat de 14 dies, però l'Organització Mundial de la Salut, l'OMS, està proposant reduir-les a set. 

Paraules clau:

Notícies relacionades