Back to top

Neix Amics de l'Hospital per a l'acompanyament de pacients

El Programa de Voluntariat de l'Hospital incorpora, a partir d'aquest mes d'octubre, l'Associació Amics de l'Hospital de Reus. L'entitat vol implementar activitats centrades en l'acompanyament i suport afectiu als pacients que ho necessitin.
Fotografia amb la Junta i voluntaria de l'Associació de Amics de l'Hospital de Reus

L'Associació Amics de l'Hospital de Reus és una nova entitat emmarcada dins del Programa de Voluntariat de l'Hospital i neix amb la voluntat d'implementar un servei d'acompanyament i suport afectiu als usuaris i usuàries que ho necessitin durant la seva estada hospitalària, siguin ingressats o si són atesos en règim ambulatori. A través de voluntaris, es vetllarà per als malalts que especialment es troben en situació de falta de suport familiar o social. D'aquesta manera es vol alleugerir l'aïllament i la soledat en què es troben aquestes persones. es posarà en funcionament aquest mateix octubre.

Els voluntaris, una peça clau del projecte

Aquest acompanyament es farà de forma coordinada amb el personal sanitari i els voluntaris rebran cursos d'aprenentatge de voluntariat així com formació especifica en l'àmbit d'actuació. Per altra banda l'entitat es compromet a donar cobertura mitjançant una assegurança a totes les persones que vulguin col·laborar aportant el seu temps a aquesta activitat. Pot ser voluntari o voluntària qualsevol persona major de 18 anys, empàtica i disposada a oferir unes hores als pacients per tal de fer més fàcil el seu pas per l'hospital. Per altra banda, també es pot col·laborar amb l'entitat donant suport econòmic. 

Aquesta iniciativa ja és dur a terme a diversos hospitals de Catalunya. A Reus, arriba pocs mesos abans del canvi de gestió del centre a mans del CAT Salut.

Paraules clau: