Back to top

Neix l'Espai Boule, un nou centre per a la formació internacional

Es tracta d'un centre obert d'aprenentatge on conflueixes diverses entitats del camp de la formació com Open Europe o DomSpain i altres organitzacions de Reus dedicades als projectes internacionals.

L'Espai Boule es troba en un edifici històric, patrimoni de la ciutat, que data de finals del segle XIX. Aquí se situaven les antigues cotxeres de les diligències del Palau de la família Boule, i ara, després d'una moderna restauració, neix aquest espai dedicat a la formació. Es tracta d'un equipament que ha d'aglutinar l'activitat de diferents organitzacions reusenques dedicades impartir programes d'aprenentatge tant per a adults com per a infants així com oferir oportunitats de mobilitat i d'inserció laboral a través de projectes internacionals.

La restauració de l'Espai Boule s'ha fet modernitzant les instal·lacions però sense perdre l'essència representativa de l'època. Malgrat la versatilitat del nou espai, els impulsors no abandonaran les antigues instal·lacions i diversificaran les activitats en els diferents espais. Alfred Blasi, un dels impulsors de l'Espai Boule, ha detallat 'l’objectiu del projecte és posar Reus al mapa mitjançant les activitats i formacions que realitzem'.

L'acte d'aquest dimecres ha comptat amb la presència de diferents representants polítics de l'Ajuntament de Reus. També hi han assistit membres de la comunitat educativa i d'entitats del teixit reusenc, entre molts d'altres. L'acte ha anat acompanyat d'una ponència d'Emilio Duró. Dins del conegut grup de 'Mentes Expertas', Duró ha inspirat després dels parlaments institucionals amb el seu discurs sempre motivacional i optimista, i enfocat a millorar personalment i professionalment.

Els actes inaugurals de l'Espai Boule continuen aquest dijous, 14 de setembre, amb la xerrada 'Continuar aprenent: la importància de la formació permanent', de la influenciadora 'Filòloga de Guàrdia'. La conferència es combinarà amb una actuació musical de Fito Luri i Xavier Pié i el maridatge d'una selecció de vins del Celler Cingles Blaus.

Paraules clau:

Notícies relacionades