Back to top

Neix un nou concurs de gossos de treball a L'Albiol

La guanyadora ha estat la gossa Teia, acompanyada de la pastora de l'Albiol Anna Boleda. El certamen valora l'habilitat dels gossos i la complicitat que tenen amb el pastor o pastora a l'hora de conduir les cabres.

Reproduir el dia a dia de la feina d'un pastor de cabres amb el seu gos. Aquesta és la base del 1r. Concurs de Gossos de Treball que s'ha organitzat a L'Albiol, i que forma part d'una lligueta juntament amb altres concursos que se celebren a nivell de Catalunya. Les principals habilitats que es valoren, segons explica el membre del jurat Armand Flaujat, són que el gos treballi amb la màxima autonomia, però en complicitat amb el pastor que l'acompanya, i que mantinguin una relació respectuosa, sense que el gos s'estressi.

Els gossos participants, amb l'ajuda dels seus amos, han hagut de fer tasques com anar a buscar el ramat, fer-lo passar entre dues portes, o fer pujar algunes cabres en un remolc. S'han pogut veure gossos de diferents races, i és que les seves aptituds estan lligades, en gran mesura, a l'ensinistrament que rebin.

El públic, un centenar llarg de persones vingudes majoritàriament de poblacions properes, ha pogut seguir la competició que ha arrencat el matí d'aquest diumenge i no ha acabat fins passades les 7 de la tarda.

Aquest concurs, impulsat pel consistori albiolenc, té la voluntat de ser anual, i busca atraure nous visitants per donar a conèixer el poble i promocionar-lo com a porta d'entrada a les Muntanyes de Prades. També busca dignificar la feina del pastor i difondre uns valors de vida rural sostenible i respectuosa amb l'entorn.

Classificació del primer Concurs de Gossos de Treball de l'Albiol

  • 1a: Anna Boleda Mas. Pastora de "La Segalla" l'Albiol. Gossa Teia
  • 2n: Jose Maria Pleguezuelos Hernández. Pastor de La Canonja. Gossa Ney
  • 3r: Arnau Recasens Salvat. Pastor de l'Albiol. Gossa Juventus

En total hi han participat una desena de pastors amb els seus gossos

Paraules clau:

Notícies relacionades