Back to top

Neix un pacte local per fomentar nous llocs de treball a Reus

Tot això en un moment en què, segons les darreres dades, Reus compta amb 8.749 persones aturades, un 25% més respecte a l'any passat.

El consistori reusenc impulsa un nou pacte local per a l'ocupació que pretén fomentar la creació de nous llocs de treball. El regidor d'Empresa i Ocupació, Carles Prats, detalla que serà un pacte consensuat entre els diferents partits polítics i els diversos agents i sindicats vinculats a l'ocupació. 

Objectius clau del Pacte Local per a l'Ocupació

Prats també posa en relleu que el pacte vol modernitzar el teixit econòmic local i potenciar sectors estratègics, així com captar talent i fomentar la formació, a més de lluitar contra la precarietat laboral, el baix nivell adquisitiu, la temporalitat, la parcialitat i l'estacionalitat dels contractes. Segons la previsió, les línies d'actuació del pacte haurien d'estar definides entre els mesos de maig i juny de l'any vinent.

Més de 8.700 persones aturades a Reus

L'economia és un dels eixos més tocats a causa de la pandèmia. De fet, cada cop que s'imposen restriccions, són diversos els sectors laborals que han de frenar la seva activitat. Això desemboca, habitualment, en els famosos ERTO. A Reus, concretament hi ha 8.160 persones afectades per aquest tipus d'expedient i unes 8.749 més aturades, el que suposa un 16,8% del total de la població activa de la ciutat. Unes dades d'atur que han augmentat un 25% més respecte al 2019.

Paraules clau:

Notícies relacionades