Back to top

Neix el Parc Astronòmic de les Muntanyes de Prades

El centre de visitants del parc Astronòmic ha obert les portes aquest agost i ha presentat el futur centre d'observació que se situarà al Pla de la Guàrdia. El projecte, impulsat per l'Ajuntament de Prades i Astroprades aspira a ser un referent en recerca i divulgació científica a nivell europeu.

El Parc Astronòmic Muntanyes de prades ja és una realitat. La vila vermella ha presentat el centre de visitants del parc, un espai que funciona com a lloc visitable i punt de rebuda per a les diferents activitats que des de l'any 2016 ja s'estan duent a terme de la mà d'Atroprades. El nou equipament compta amb un planetari 360º, una sala d'Audiovisuals i el Museu de l'Astronomia.

Lídia Bargas, alcaldessa de Prades, ha apuntat que "és un primer pas. Al Pla de la Guàrdia hi haurà una instal·lació més científica però necessitàvem un espai dins el municipi per vehicular totes les activitats".

El Pla de la Guàrdia és un indret amb unes condicions de foscor i estabilitat atmosfèriques extraordinàries que el situen com un dels llocs de la península per acollir projectes d'aquestes característiques. Serà en aquest espai on se situarà en Centre Astronòmic basat en la recerca científica i la divulgació.

En aquest sentit, Aleix Roig, guia del Parc Astronòmic Muntanyes de Prades i divulgador científic, explica que "El valor del Parc Astronòmic Muntanyes de Prades i el què el situarà com un referent europeu serà que els visitants puguin tocar amb les seves pròpies mans i veure amb els seus propis ulls els telescopis que aquella mateixa setmana s'han utilitzar per fer recerca científica".

D'aquesta manera, Prades fa una aposta per l'astroturisme com a gran reclam. De fet, des de fa 4 anys que es realitzen observacions astronòmiques obertes al públic que ja han atret més de 6.500 visitants i un impacte econòmic de més de 200.000€ durant l'any passat.

l'equip d'Astroprades juntament amb Lídia Bargas, alcaldessa de PradesEl projecte del Parc Astronòmic de les Muntanyes de Prades compta amb el suport de l'Institut d'Estudis Espacials de Catalunya, l'Institut d'Astrofisica de Canàries i de la Fundació Starlight i també vol posar la mirada en l'àmbit educatiu i en el foment de les noves vocacions, especialment entre futures noies científiques.

Paraules clau:

Notícies relacionades