Back to top

Neixen els Premis Òrbita de dansa contemporània

Aquests tindran lloc els dies 10, 11 i 12 de febrer al Teatre Bartrina, al Castell del Cambrer i a Cal Massó.

El Premi Òrbita de Dansa Contemporània tindrà lloc els dies 10, 11 i 12 de febrer, a la capital del Baix Camp. Es tracta d’un concurs que vol promoure la dansa contemporània, i que forma part d’un gran projecte Òrbita 2023 organitzat pel Centre de Lectura de Reus, amb la col·laboració del Consorci del Teatre Bartrina i l’Institut Municipal Reus Cultura.

Pel que fa al premi de dansa, hi ha dues línies d’acció. La formació de joves amateurs, dividits en quatre categories d’edat, i l’aposta per professionals de la dansa, que podran participar al concurs coreogràfic, amb premis econòmics, i al concurs “performance”, que la proposta guanyadora rebrà el premi econòmic i participarà en la pròxima edició del Festival COS. Així, hi ha tres blocs de concurs: l’amateur, el professional coreogràfic i el performance.

Un cap de setmana de dansa contemporània

Divendres 10 de febrer els participants del concurs coreogràfic professional disposaran del Teatre Bartrina per assajar. Dissabte 11 al matí es realitzarà aquest bloc, el professional, del concurs al Teatre Bartrina i a la tarda serà el torn dels concursants amateurs.

Diumenge al matí es realitzarà el concurs "performance", al Castell del Cambrer i a Cal Massó, i la gala de cloenda serà aquell mateix dia, a les 17h de la tarda, al Teatre Bartrina, amb la final del concurs professional, 4 coreografies seleccionades del concurs amateur i el lliurament de premis. El jurat professional estarà format per les ballarines internacional Natalia Viñas i Sol Vázquez.

Projecte Òrbita 2023

Tot plegat forma part d’un Projecte Òrbita 2023, que també ha de tenir branques ambientals, inclusives i gastronòmiques, que encara no estan definides. La idea és encara molt abstracta i obre la porta a afegir noves línies de treball, com també a eliminar-ne algunes de les plantejades.

Paraules clau:

Notícies relacionades