Back to top

“Nelly and Nadine” i “Terra Femme” guanyen el Memorimage 2022

El teatre Bartrina ha acollit la cerimònia de cloenda de la 17a edició del Memorimage, el Festival Internacional de Cinema de Reus.

La cerimònia d'entrega dels Premis Memorimage 2022, que ha tingut lloc aquest divendres al teatre Bartrina, ha posat el punt i final a la 17a edició de Memorimage, el Festival Internacional de Cinema de Reus.

Els films guanyadors, a qui se'ls ha atorgat el Premi Ciutat de Reus, han estat ex-aequo per “Nelly and Nadie” de Magnus Gertten i “Terra Femme” de Courtney Stephens. El jurat Memorimage de la secció oficial, que conformen Zoraida Roselló, Núria Araüna i Marta Vives, han destacat, per part de Nelly and Nadine, la reivindicació de les històries invisibles i la seva capacitat de narrar i plasmar les emocions a través de les imatges i imatges d’arxiu. D’altra banda, el jurat ha volgut valorar l’obra “Terra Femme” per la gran riquesa dels arxius, la reivindicació i explicacions colonials i per la seva força en l’ús de les imatges d’arxius amateurs i la seva capacitat de col·lectivització. Així s'ha completat la resta de guardons.

El palmarès del Memorimage 2022

  • El premi Ciutat de Reus ha estat ex-aequo per “Nelly and Nadine” i “Terra Femme”.
  • El Premi Cinema-Rescat ha estat per la catalana ”La cuina dels homes”.
  • El premi del Públic ha anat per la pel·lícula inaugural “Urraca. Caçador de rojos”.
  • El premi de la secció MemoriReus ha estat per “Arrels de mar”, d’Emanuel Munteanu i Laura Varga-Machuca.
  • El premi MemoriJove ha estat per “En el llindar”.
  • El Premi d'Honor, de nova creació, s'ha atorgat al realitzador Mario Pons.

El Memorimage online estarà disponible fins el 20 de novembre a través de la plataforma online del festival. El públic podrà continuar gaudint d’una selecció que recupera pel·lícules de la secció MemoriReus d’anys anteriors. La plataforma és accessible de manera gratuïta i previ registre a online.memorimage.cat.

Paraules clau:

Notícies relacionades