Back to top

Nervis durant el primer dia de selectivitat

Prop de 3.600 alumnes de la demarcació de Tarragona comencen aquest dimarts les Proves d'Accés a la Universitat. Els resultats es podran consultar a partir del 25 de juny.

Arrenca la selectivitat a tot el territori català. Durant els dies 8,9,10 i 11 de juny, un total de 3.592 alumnes de batxillerat i cicles formatius de les comarques de Tarragona posaran a prova els seus coneixements a les PAU. El primer examen de la fase general ha estat el de Llengua Castellana i Literatura. 

Opció de fer les proves en català, castellà i aranès

Una selectivitat en què els alumnes poden triar de manera individual si fer l'examen en català, castellà o aranès. Així ho ha dictaminat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya fa menys de 24 hores en unes mesures cautelars urgents. Tot plegat, arran de les queixes de l'Assamblea per una Escola Bilingüe de Catalunya que denuncia que, per defecte, els exàmens es repartien en català. En cas que algun alumne el volgués en castellà, aquest l'havia de demanar explícitament.

Una selectivitat amb mesures anti-covid

Amb el propòsit de minimitzar el risc de contagi de la covid-19, els alumnes s'examinen tots amb mascareta, amb una distància interpersonal d'un metre i mig i fent les entrades i sortides de manera esglaonada. El nombre de tribunals també s'ha ampliat. A Catalunya, s'ha passat de 216 a 225.

Entrevista

Parlem amb Judith Ribera, portaveu sectorial d'educació Intersindical-CSC

Foto:URV

Paraules clau:

Notícies relacionades